Forbind din egen AI (ChatGPT, Claude, Le Chat) med din Nextcloud
Med Nextcloud Family og Nextcloud Max kan du forbinde din egen AI-chat med din Nextcloud hos WebOké. Derefter kan du for eksempel spørge ChatGPT: "Hvilke aftaler har jeg i morgen?" eller "Find tilbuddet fra Jensen, og opsummer det". AI'en arbejder som din Nextcloud-bruger og ser aldrig mere, end du selv gør. Det er gratis indtil videre; du bruger dit eget AI-abonnement.
Forbind
- Tilføj en connector (MCP-server) i din AI-app med adressen https://mijn.weboke.nl/mcp.
- AI-appen åbner vores login-side. Vælg Log ind hos WebOké, hvis du er ejer af pakken, eller Jeg har kun en Nextcloud-konto, hvis du for eksempel er familiemedlem eller medarbejder. Indtast så adressen på din Nextcloud.
- Klik på Log ind hos Nextcloud. Der åbnes et vindue fra din egen Nextcloud; log ind, og giv adgang. Din adgangskode kommer aldrig til os eller til AI-appen.
- Vælg for hver del, hvad AI'en må: læse (slå op og opsummere) og/eller skrive (oprette eller ændre ting). Som standard er kun læsning slået til.
- Klik på Giv adgang. Du kommer tilbage til din AI-app, og forbindelsen er klar.
Hvad AI'en kan
- Filer: søge, åbne og opsummere (også pdf, Word og Excel); oprette, redigere, flytte og lægge i papirkurven.
- Kalender og opgaver: se, oprette og ændre aftaler og opgaver.
- Kontakter og noter: søge, læse, oprette og opdatere.
- Deck og Talk: hvis de apps er slået til, og ejeren tillader det.
- Deling: oprettelse af delingslinks er som standard slået fra; ejeren kan slå det til.
Når noget skal ændres eller slettes, beder din AI-app først om dit samtykke. Slettede filer havner i Nextclouds papirkurv (Slettede filer) og kan gendannes.
Til ejeren af pakken
På produktsiden for din Nextcloud-pakke finder du kortet Forbind egen AI. Der bestemmer du for hver del, hvad en AI højst må på denne pakke, slår forbindelser til eller fra for hele pakken og ser, hvem der har forbundet hvilken AI. Med Tilbagekald stopper du en forbindelse med det samme. Du får en e-mail, så snart nogen forbinder en AI med din pakke.
Tilbagekald
Med en portalkonto tilbagekalder du en forbindelse via MCP-server i portalen. Uden portalkonto kan det gøres i Nextcloud selv: Personlige indstillinger, Sikkerhed, Enheder og sessioner. Ejeren kan også tilbagekalde enhver forbindelse.
Privatliv
Det, AI'en læser, sendes til den AI-tjeneste, du selv bruger, og er omfattet af dine aftaler med den tjeneste. Vi gemmer intet indhold fra dine filer. Vil du have, at alt forbliver i EU, så brug Le Chat fra Mistral.
