Kapitel 5 · 5.3
Lade filer blive leveret: fil-aflevering og fil-forespørgsel
Se det i en kort film
Vil du have, at en kunde, leverandør eller et familiemedlem lægger filer hos dig, uden at han ser resten af dine filer? Så bruger du en fil-forespørgsel eller et link med Fil-aflevering. Den anden kan så kun uploade.
Oprette en fil-forespørgsel
- Gå i Filer til det sted, hvor forespørgslen skal oprettes.
- Klik på Ny og vælg Opret fil-forespørgsel.
- Udfyld under Forespørgselsemne, hvad du beder om, vælg under Destinationsmappe for overførsel den mappe, hvor filerne skal havne, og skriv under Bemærkning til modtager, hvad du helt præcist har brug for.

- Klik på Fortsæt. Markér Angiv en udløbsdato for indsendelse for en slutdato og, for følsomme dokumenter, Angiv adgangskode. Nextcloud kan også finde på en stærk adgangskode til dig.
- Klik på Fortsæt. Forespørgslen er oprettet. Kopiér Del link med knappen til højre i feltet og send den selv til den anden. Luk vinduet med Luk.


Bemærk: under Send link via e-mail kan du også indtaste e-mailadresser. Så sender Nextcloud selv linket via e-mail. Vil du være sikker på, at e-mailen kommer godt frem og er genkendelig som værende fra dig, er det bedre selv at kopiere linket og sende det.
Eller: del en mappe med kun fil-aflevering
Du kan også oprette et offentligt link til en mappe (se Et offentligt link oprette: visning, redigering, adgangskode, udløbsdato og downloadgrænse) og vælge Fil-aflevering under rettigheder. Resultatet er det samme: den, der åbner linket, kan kun lægge filer op.
Hvad ser uploaderen?
Den anden åbner linket i sin browser. Han ser din bemærkning og knappen Overfør, eller han trækker sine filer ind i vinduet. Det, der allerede ligger i mappen, kan han ikke se. Han kan heller ikke se, hvad andre har uploadet.

Filerne vises hos dig i den valgte mappe. I Aktivitet kan du se, hvad der er blevet uploadet, og hvornår, se Chat og aktivitet ved en fil.
Tip: stop forespørgslen, så snart du har det hele (under fanen Del på mappen, med Fjern deling i linkets menu), eller lad den udløbe af sig selv med en slutdato. I En kunde skal aflevere filer med en fil-forespørgsel med adgangskode og slutdato finder du et udførligt eksempel til kunder.
Bemærk: det, andre uploader, tæller med i din lagerplads. Se Den, der bruger delte filer, bruger din lagerplads.
